Evropski dan logopedije na Pedagoški fakulteti v Ljubljani

Šestega marca logopedska stroka praznuje evropski dan logopedije. Vsako leto je v ospredju druga tema, ki jo določi krovna logopedska organizacija CPLOL. Na ta dan logopedi po celem svetu organizirajo številna predavanja, izobraževanja, delavnice, svetovanja za starše idr., z namenom ozaveščanja o določeni temi.

Letos je bil evropski dan logopedije posvečen motnji avtističnega spektra.

V ta namen smo v četrtek, 7. marca 2019 študenti iz Študentske sekcije logo – surdo organizirali Evropski dan logopedije na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Avtor: ŠsDlogS

Dopoldne smo študentke logopedije in surdopedagogike s stojnico in brošurami v avli PeF UL ozaveščale o motnji avtističnega spektra. V nadaljevanju so sledila predavanja ga. Jerneje Maček in ga. Tjaše Trkov iz Ambulante za avtizem Pediatrične klinike Ljubljana in projektne skupine Imuno.

Ga. Maček je specialistka otroške in mladostniške psihiatrije in vodja Ambulante za avtizem, ki deluje znotraj Pediatrične klinike v Ljubljani in ga. Trkov je socialna pedagoginja zaposlena v Ambulanti za avtizem Pediatrične klinike v Ljubljani. Predstavili sta nam motnjo avtističnega spektra, diagnostiko motnje, prilagoditve, delo Ambulante za avtizem idr.

Imuno je delovna skušina Društva študentov medicine Slovenije, ki je bila ustanovljena v novembru 2015. Glavni namen skupine Imuno je ustaviti padanje precepljenosti prebivalstva v Sloveniji in zaščititi ljudi pred ponovnimi izbruhi nalezljivih bolezni, pred katerimi se lahko zaščitimo. Fantje iz skupine Imuno so nam predstavili vpliv cepljenja na pojav motnje avtističnega spektra.

Vsa predavanja so bila zelo strokovna in izjemno zanimiva.

Avtor: DlogS

Najlepša hvala vsem predavateljem, da so si vzeli čas za naš dogodek in nam s svojimi predavanji približali motnjo avtističnega spektra.

Prav tako se najlepše zahvaljujemo vsem študentom, ki so se našega dogodka udeležili.

Več utrinkov iz dogodka pa najdete v galeriji.